Шиниране на зъба. Шиниране на зъбите с пародонтоза - рецесии

Шинирането на зъба е трудна процедура, която помага да се отървете от проблема с мобилността на зъбите. Естествено, този дизайн има своите предимства, недостатъци и индикации. Освен това трябва да се вземат под внимание шини.

Каква е процедурата?

Това е един от най-често срещаните начини за лечение на парадонтит. Това означава, че лекарят осигурява на пациента фиксация на челюстта. Зъбите се комбинират с помощта на специални структури, които намаляват натоварването върху тях.

Представената процедура предотвратява разрушаването на костната тъкан. Шинирането на зъба предотвратява неговата загуба, а следователно и по-скъпо лечение, проблеми със стомашно-чревния тракт и просто лошо здраве.

Ползи от процедурата

Необходимо е да се подчертаят следните предимства на този метод на лечение:

  1. Висока ефективност на борбата с патологията.
  2. Относително ниска цена на процедурата.
  3. Шинирането на зъба може да намали или напълно да премахне неговата подвижност.
  4. Възможност за преразпределяне на товара от болната част на челюстта към здравите.

 

Трябва да се отбележи, че броят на зъбите влияе върху ефективността на процедурата. Това означава, че колкото повече от тях, толкова по-големи са шансовете за възстановяване на функционалността на челюстта. В допълнение, по-добре е да се фиксират зъбите в малки групи и пред ред.

Трябва да се каже, че не винаги може да се прилага шиниране на зъб. Ще разгледаме случаите, когато е позволено да се извърши тази процедура. Така че, можете да извършите операцията в такива случаи:

– Ако сте наблюдавали подвижността на зъбите.

– В случай на пародонтоза и разрушаване на костите.

– За предотвратяване на хлабави зъби.

По принцип няма значими противопоказания към процедурата. Но ако костна тъкан унищожени твърде много, шинирането на зъбите по време на пародонталното заболяване може да не даде желания ефект.

Трябва да кажа, че тази процедура може да елиминира проблема за 5-10 години.